Zdrowsze życie

Bezglutenowy? Wegański? Rogal?! A jednak!

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis
(fot. Mariana Kurnyk, źródło: pexels.com)

Bistro & Delikatesy Atelier Smaku kolejny raz wychodzą naprzeciw miłośnikom tradycyjnych specjałów. Tym razem właściciele puszczają oko do bułkożerców, którzy z uwagi na bezglutenową lub wegańską dietę zmuszeni byli do odmawiania sobie słodkich wypieków – to już przeszłość!

Tradycja w nowym wydaniu

Dostępne w Bistro & Delikatesach Atelier Smaku rogale z białym makiem to kolejny polski produkt, który uzyskał symbol Przekreślonego Kłosa, będący międzynarodowym oznaczeniem bezpiecznej żywności bezglutenowej. Swoim składem ucieszą jednak nie tylko osoby unikające glutenu, ale również te będące na diecie wegańskiej.

(fot. Johannes Plenio, źródło: unsplash.com)

Wypiekane są z ciasta na bazie cukru trzcinowego, białego maku, skrobi ziemniaczanej, wody, mąki ryżowej, oleju słonecznikowego, ekstraktu z kokosa, migdałów, mąki kukurydzianej, rodzynek, mąki z ciecierzycy, skórki z pomarańczy, mielonego lnu, drożdży, soli i aromatu migdałowego. Mimo, że Atelier Smaku ma swoją siedzibę w Gdyni, łasuchów uspokajamy – żeby zasmakować świętomarcińskich przysmaków w nowym wydaniu, nie trzeba wcale ruszać się z domu. Atelier Smaku oferuje bowiem wysyłkę swoich produktów.

Z wykształcenia psycholożka, z zamiłowania podróżniczka, a od urodzenia wolny duch i idealistka, której bliskie są kwestie ekologii i równości. Z zainteresowaniem śledzi rozwój rynku pod kątem pozytywnych zmian w kwestii świadomości ekologicznej.
Alina Jałowiecka
Polecane artykuły
Zdrowsze życie

Czym zastąpić cukier w diecie?

Słodki nie znaczy dobry – dowiedz się, czym najlepiej zamienić cukier w codziennej diecie.
Czytaj Więcej
Zdrowsze życie

Jak dbać o prawidłową postawę podczas pracy zdalnej?

Oprócz wielu zalet praca zdalna ma także ciemną stronę. Prowadzona bez dbałości postawę ciała może być przyczyną zmęczenia, bólów głowy i kręgosłupa. Jak ich uniknąć?
Czytaj Więcej
Zdrowsze życie

Wegańska IKEA. Nowe zmiany w menu

Restauracje Ikea odwiedza rocznie 680 milionów głodnych klientów. Czy to wystarczająco, aby wpłynąć na świat i krzewić dietę roślinną?
Czytaj Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *