Bistro & Delikatesy Atelier Smaku kolejny raz wychodzą naprzeciw miłośnikom tradycyjnych specjałów. Tym razem właściciele puszczają oko do bułkożerców, którzy z uwagi na bezglutenową lub wegańską dietę zmuszeni byli do odmawiania sobie słodkich wypieków – to już przeszłość!
Dostępne w Bistro & Delikatesach Atelier Smaku rogale z białym makiem to kolejny polski produkt, który uzyskał symbol Przekreślonego Kłosa, będący międzynarodowym oznaczeniem bezpiecznej żywności bezglutenowej. Swoim składem ucieszą jednak nie tylko osoby unikające glutenu, ale również te będące na diecie wegańskiej.
Wypiekane są z ciasta na bazie cukru trzcinowego, białego maku, skrobi ziemniaczanej, wody, mąki ryżowej, oleju słonecznikowego, ekstraktu z kokosa, migdałów, mąki kukurydzianej, rodzynek, mąki z ciecierzycy, skórki z pomarańczy, mielonego lnu, drożdży, soli i aromatu migdałowego. Mimo, że Atelier Smaku ma swoją siedzibę w Gdyni, łasuchów uspokajamy – żeby zasmakować świętomarcińskich przysmaków w nowym wydaniu, nie trzeba wcale ruszać się z domu. Atelier Smaku oferuje bowiem wysyłkę swoich produktów.