Działania CSR

„Tip dla załogi”. Miły gest restauracji Kręglickich

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis
(fot. Sam Dan Truong, źródło: unsplash.com)

Pandemia odcisnęła swoje piętno w każdej dziedzinie życia. Najbardziej poszkodowane przez pandemię zostały branża gastronomiczna i hotelarska. Wielu restauratorów stanęło na granicy bankructwa. Miłym zaskoczeniem w czasie pandemii jest zatem zachowanie właścicieli restauracji Kręgliccy, którzy cały utarg z 7 grudnia postanowili przekazać swoim pracownikom.

Ciekawy pomysł restauratorów Kręglickich

Restauratorzy Kręglicy postanowili zrobić mikołajkowy prezent swoim pracownikom i ogłosili, że cały dochód z 7 grudnia został przekazany dla nich. Akcja miała nazwę „Tip dla załogi” i była promowana w social mediach.

Restauracje zamknięte do 31 stycznia

Restauracje będą dostarczać produkty na wynos i dowóz przynajmniej do końca stycznia. Tym samym pracownicy restauracji nadal nie mają możliwości otrzymywania napiwków, które często stanowią istotny dodatek do ich pensji.

Ekologiczna humanistka, dla której ważna jest jakość kupowanych produktów – na co dzień stara się wybierać te, które mają jak najmniej sztucznych dodatków. Mieszka w małym miasteczku, żyje zgodnie z filozofią slow life i slow fashion.
Brygida König
Polecane artykuły
Działania CSREkonewsy

Butelka bez etykiety. Eko format wody Żywiec Zdrój

Żywiec Zdrój znów staje po stronie natury. Zobacz nowy format wody w ekologicznych butelkach!
Czytaj Więcej
Działania CSREkonewsy

Tefal zapłaci 20 zł za worek śmieci! Akcja #SkuteczniePosprzątane trwa

Sprawdź, o co chodzi w akcji #SkuteczniePosprzątane i dowiedz się, jak możesz wspomóc środowisko naturalne Polski!
Czytaj Więcej
Działania CSR

Afera w Dino. Pracownica zwolniona przez... truskawki?

Czy można po 11 latach stracić pracę przez garść truskawek? Pani Halina z Krzemieniewa dowiedziała się, że tak.
Czytaj Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *