Działania CSR

„Tip dla załogi”. Miły gest restauracji Kręglickich

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis
(fot. Sam Dan Truong, źródło: unsplash.com)

Pandemia odcisnęła swoje piętno w każdej dziedzinie życia. Najbardziej poszkodowane przez pandemię zostały branża gastronomiczna i hotelarska. Wielu restauratorów stanęło na granicy bankructwa. Miłym zaskoczeniem w czasie pandemii jest zatem zachowanie właścicieli restauracji Kręgliccy, którzy cały utarg z 7 grudnia postanowili przekazać swoim pracownikom.

Ciekawy pomysł restauratorów Kręglickich

Restauratorzy Kręglicy postanowili zrobić mikołajkowy prezent swoim pracownikom i ogłosili, że cały dochód z 7 grudnia został przekazany dla nich. Akcja miała nazwę „Tip dla załogi” i była promowana w social mediach.

Restauracje zamknięte do 31 stycznia

Restauracje będą dostarczać produkty na wynos i dowóz przynajmniej do końca stycznia. Tym samym pracownicy restauracji nadal nie mają możliwości otrzymywania napiwków, które często stanowią istotny dodatek do ich pensji.

Ekologiczna humanistka, dla której ważna jest jakość kupowanych produktów – na co dzień stara się wybierać te, które mają jak najmniej sztucznych dodatków. Mieszka w małym miasteczku, żyje zgodnie z filozofią slow life i slow fashion.
Brygida König
Polecane artykuły
Działania CSREkonewsy

Ekologiczny Polak na zakupach – rezultaty badań

Pandemia zmieniła polski konsumpcjonizm. Przeczytaj, jakim konsumentem stał się Polak w 2020 roku.
Czytaj Więcej
Działania CSREkonewsy

Eko sześciopak od browaru z Florydy!

Piwo w biodegradowalnym opakowaniu? Dlaczego nie! Inicjatywie mówimy zdecydowane „na zdrowie!”.
Czytaj Więcej
Działania CSR

Seksowne zakupy. Skandal we włoskiej telewizji RAI

Parodia? Nie. We włoskiej telewizji publicznej RAI całkiem na poważnie wyemitowano materiał, edukujący kobiety „jak seksownie robić zakupy”.
Czytaj Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *